Вести

Овие акцесори на пумпата во вода се тие.

Деловите на пумпа во вода вклучуваат експеримелерот, механички печат на пумпа, ракави, пумпа, Телото на пумпа, поврзување, носење, рамна хоризонтална прстена, ротор, поврзувачот. Телото, нафтена комора, печат, итн.


Снабдувачот на деловите на пумпата на водата споделува мерки за контрола во операцијата на пумпа

На пример, лошиот квалитет на воздухот и слаба вентилација предизвикуваат температурата во пумпата да биде премногу висок, кој ќе влијае врз здравјето на работниците на пумпата и ќе го забрзува стареењето на електрична опрема.


Обични материјали за тела на вентилот

Телото на вентилата е главен компонент во вентилото; постојат различни механички методи за производство во зависност од нивото на притисокот.


Што се деловите на јаглерод челикот?

По гаснењето, јаглеродниот челик има висока површина (не помалку од ХРЦ 60) и добра отпор за носење, Но недостатокот е дека тврдата е ниска, тврдниот слој е тен


Што е електричен мотор?

Моторот е уред кој ја претвора електричната енергија во механичка енергија. Тоа го користи енергезираниот мотел (тоа, статорот вртење) да се генерира ротирачки магнетно поле и дејствува на роторот (како што е затворена алуминиумска рамка) да формира магнато електрична ротација.


Што е телото на пумпата?

Телото на пумпата се состои од комора и од притисокот на вода. Внатре на комората за цицка и излезот на притисокот на водната комисија се внатре и излезот на пумпата од вода. Сепак,


Проверувачки методи на делови на независни челики

Методот на фалсификување: користете машина за да удри и да го протегнете крајот или дел од цевката за да го намали надворешниот дијаметар. Вообичаено користени машини за сметки вклучуваат тип на ротирање, тип на поврзување на прачката и типот на рулење;


Производителите на карбонски челик ви велат што е јаглерод челик.

Челикот има голема сила и добра пластика. Различни механички делови можат да бидат обработени со тркалирање на фалсификувањето, печатењето, завршувањето и кастувањето. и механичките својства можат да бидат подобрени со жештински третман и методи за третман на површината.


Гледај Повеќе